خارگ نیوز: رئیس بهزیستی شهرستان دشتی گفت: تنها 18 نفر از کم شنوایان و ناشنوایان شهرستان دشتی تاکنون موفق به اتمام تحصیلات دانشگاهی خود شده اند.
به گزارش خارگ نیوز، عبدالله چیگانی در گفتگو با سایت مند افزود: نبود مدارس ویژه معلولان در مقطع تحصیلی متوسطه دوم و دشواری تحصیل در مرکز استان برای ناشنوایان شهرستان ما که عمدتا در مناطق روستایی ساکنند، باعث شده بیشتر کم شنوایان و ناشنوایان دشتی به تحصیلات خود تا مقطع متوسطه اول پایان دهند.
رئیس بهزیستی شهرستان دشتی اظهار داشت: مربیان ویژه کم شنوایان و معلولان در دشتی زحمات زیادی را متحمل می شوند و با عشق و علاقه زبان اشاره را به ناشنوایان یاد می دهند اما بیشتر مردم نمی توانند با این زبان با آنان ارتباط برقرار کنند.
چیگانی اضافه کرد: اشتغال پس از تحصیل عمده ترین مشکل جامعه ناشنوایان شهرستان دشتی است.
وی گفت: در آخرین تحقیق انجام شده توسط متخصصان این حوزه، ازدواج های فامیلی، مشکلات ژنتیکی و عدم رعایت بهداشت بارداری از عوامل عمده ناشنوایی در دشتی است.
چیگانی اظهار داشت: ۲۸۸ ناشنوا و کم شنوا در شهرستان دشتی از خدمات بهزیستی شامل کاشت حلزون، سمعک و باطری سمعک، هزینه مناسب سازی ابزارها، هزینه تحصیلی، ازدواج، مسکن، ایاب و ذهاب و تسهیلات اشتغال بهره می برند.
وی گفت: ۱۶۶ نفر از ناشنوایان دشتی مرد و ۱۲۲ نفر زن هستند و در حال حاضر ۱۳ نفر دانش آموز و سه نفر نیز در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.
چیگانی اضافه کرد: عمده ناشنوایان دشتی ساکن روستاهای بخش مرکزی شهرستان دشتی هستند.
رئیس اداره بهزیستی دشتی گفت: ناشنوایان شهرستان برای اشتغال از وام ۵۰ میلیون تومان با بهره ۴ درصد و بازپرداخت هفت ساله و برای مسکن از ۵۰ میلیون وام بالاعوض و صد میلیون با بهره ۴ درصد و بازپرداخت هفت ساله بهره مند هستند.
چیگانی اظهار داشت: با تمام این دشواریها در جامعه ناشنوایان شهرستان شاهد موفقیت های گوناگونی در زمینه کار، ورزش و هنر هستیم که برای ایجاد انگیزه در تمامی افراد جامعه هدف بهزیستی این موفقیت ها را به جامعه اطلاع رسانی خواهیم کرد.