کد خبر : ۷۸,۲۸۴
۳ تیر ۱۴۰۴ ۱۰:۳۲
آیا می‌دانید اطلاعات منابع آزاد (OSINT) که به جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات از منابع در دسترس عموم اشاره دارد سهم بسیار زیادی در فرآیندهای اطلاعاتی دارد و محتوای تصویری تولیدشده توسط مردم عادی مانند عکس‌ها، ویدیوها، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و اطلاعاتی از این دست، به ابزاری مهم تبدیل شده است؟
خوب است بدانیم داده‌های باز (Open Source) اطلاعاتی هستند که آزادانه و بدون محدودیت منتشر می‌شوند و می‌توانند هم برای کسب اطلاعات نظامی مانند شناسایی موقعیت‌ها و تجهیزات، و هم برای عملیات روانی مانند دستکاری افکار عمومی به کار روند.
 
جالب است بدانیم مؤسساتی مانند RAND و افرادی همچون ساموئل وی. ویلسون، مدیر سابق آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، پیوسته تأکید می‌کنند که ۸۰ تا ۹۰ درصد اطلاعات دستگاه‌های اطلاعاتی امروز از منابع باز (OSINT) شامل رسانه‌های اجتماعی، تصاویر ماهواره‌ای و عکس‌های کاربران تأمین می‌شود.
 
جنگ‌های ترکیبی و جنگ‌های شناختی معمولاً ترکیبی از عملیات نظامی مستقیم و اقدامات اطلاعاتی، رسانه‌ای و سایبری هستند که با هدف تأثیرگذاری بر حریف انجام می‌شوند.
 
تصاویر و ویدیوهای مردمی هم «کنه» اطلاعاتی می‌دهند و هم «شکل» جنگ را تغییر می‌دهند. به همین دلیل، برنامه‌ریزان نظامی و امنیتی ناچارند در هر کشور، چارچوب‌های امنیتی جدید و راهبردهای جنگ شناختی ـ و نیز قابلیت‌های جدید هوش مصنوعی برای تحلیل این حجم عظیم داده ـ را طراحی و تقویت کنند.
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید