کد خبر : ۷۸,۴۲۱
۹ تیر ۱۴۰۴ ۰۸:۰۸
مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: منطقه سیستان در حالی نهمین روز تابستان را پشت سر می‌گذارد که وزش مداوم بادهای ۱۲۰ روزه و وقوع طوفان‌های گردوخاک، نفس مردم این منطقه را به شماره انداخته است.
حیدری در گفت وگو با ایسنا افزود: از ابتدای تابستان تاکنون، طوفان و گردوخاک ناشی از بادهای ۱۲۰ روزه سیستان را درنوردیده است. در حالیکه بامداد (۸ تیر ۱۴۰۴)، وزش باد شدید با بیشینه سرعت ۹۷ کیلومتر در ساعت در شهرستان زابل ثبت شد که موجب کاهش دید افقی در ایستگاه فرودگاهی این شهرستان تا ۸۰۰ متر شد. در زهک نیز سرعت باد به ۷۷ کیلومتر در ساعت رسید و دید افقی را تا ۱۲۰۰ متر کاهش داد.
 
وی با اشاره به شرایط اقلیمی منطقه افزود: خشکسالی شدید و بی‌سابقه‌ای که بیش از دو دهه در منطقه سیستان ادامه داشته، در کنار روندهای نگران‌کننده تغییرات اقلیمی، موجب کاهش شدید رطوبت خاک، از بین رفتن پوشش گیاهی و تشدید فرسایش بادی شده است؛ عواملی که زمینه‌ساز افزایش دفعات و شدت وقوع طوفان‌های گردوخاک در سال‌های اخیر بوده‌اند.
 
حیدری افزود: تأثیر این شرایط تنها به شمال استان محدود نمانده است. طی روزهای گذشته، نفوذ توده غبار برخاسته از سیستان به سمت نواحی مرکزی، شرقی و غربی استان باعث کاهش شدید کیفیت هوا در مناطقی از جمله زاهدان شد؛ به‌گونه‌ای که دید افقی در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۲۰۰ متر کاهش یافت. همچنین به دلیل کاهش شدید دید، جاده مواصلاتی زابل به زاهدان به‌طور موقت مسدود شد و اختلال در تردد خودروها و فعالیت‌های روزمره ساکنان را به‌دنبال داشت.
 
وی ادامه داد: تشدید پدیده گردوخاک نه تنها سلامت ساکنان، به‌ویژه گروه‌های حساس مانند سالمندان، بیماران تنفسی و کودکان را تهدید می‌کند، بلکه مشکلات گسترده‌ای در حوزه حمل‌ونقل، کشاورزی، مدیریت منابع آبی و حتی امنیت غذایی در منطقه به‌وجود آورده است.
 
انتهای پیام
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید