واردات برنج بخش خصوصی ژاپن در ماه مه، تحت تاثیر کمبود عرضه و ایجاد مشکلاتی برای مصرفکنندگان و سیاستگذاران، افزایش یافت.
حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ تن برنج به عنوان غذای اصلی که در وعدههای غذایی مصرف میشود، برخلاف برنجی که برای خوراک دام یا مواد تشکیلدهنده سایر محصولات استفاده میشود توسط شرکتهایی مانند شرکتهای بازرگانی و عمدهفروشان، با وجود تعرفههای بالا، وارد شد.
در حالی که این مقدار در مقایسه با حدود هفت میلیون تن برنج مصرفی سالانه ژاپنیها، هنوز مقدار کمی است اما نشاندهنده جهش بزرگی نسبت به واردات ۳۰۰۴ تنی در کل سال مالی گذشته است که در مارس به پایان رسید.
قیمت برنج در ژاپن از سال میلادی گذشته، پس از موج گرمای شدید که برداشت محصول سال ۲۰۲۳ را تحت تاثیر قرار داد، دو برابر شده است. این موج گرما سپس با احتکار پس از زلزله و تقاضای بیشتر ناشی از رونق گردشگری، تشدید شد.
دولت ژاپن برای مقابله با این مشکل، از اواخر ماه مه، توزیع مستقیم برنج انبار شده به خردهفروشان را شروع کرد و به برخی از مصرفکنندگان اجازه داد تا پنج کیلوگرم برنج را با قیمت حدود ۱۳.۸۵ دلار کمتر از نصف قیمت متوسط سوپرمارکتها خریداری کنند.
ژاپن در قبال اساسیترین کالای غذایی خود، موضع به شدت حمایتگرایانهای اتخاذ میکند و معمولا مجبور به واردات نبوده است. واردات بخش خصوصی مشمول مالیات ۳۴۱ ین (۳ دلار سنگاپور) به ازای هر کیلوگرم است.
طبق گزارش رویترز، دولت ژاپن همچنین میتواند طبق قوانین سازمان تجارت جهانی، ۱۰۰ هزار تن برنج بدون تعرفه وارد کند. دولت ژاپن، تصمیم گرفت در ماه میلادی جاری، زودتر از حراج معمول در سپتامبر، برای برنج وارداتی بدون تعرفه، مناقصهای برگزار کند تا به کاهش قیمتهای سرسامآور کمک کند.
انتهای پیام