سفیر قزاقستان در ایران گفت: چابهار به عنوان یک منطقه راهبردی و متصل به آبهای آزاد اقیانوس هند میتواند به عنوان دروازهای برای دسترسی این کشور به بازارهای جهانی ایفای نقش کند.
اونتالاپ اونالبایف در سفر به چابهار و با اشاره به علاقهمندی کشورش به بهرهگیری از زیرساختهای بندری چابهار افزود: چابهار میتواند به عنوان دروازهای برای دسترسی قزاقستان به بازارهای جهانی ایفای نقش کند؛ ما به دنبال توسعه همکاریهای حمل و نقلی و ترانزیتی با ایران هستیم.
فرماندار چابهار نیز در دیدار با سفیر قزاقستان اظهار کرد: مزیتهای راهبردی بندر چابهار از جمله دسترسی به آبهای آزاد، خارج بودن از منطقه پرتلاطم خلیج فارس و امکان پهلوگیری کشتیهای غولپیکر، این بندر را به فرصتی ارزشمند برای سرمایهگذاری خارجی تبدیل کرده است.
علیرضا نورا افزود: کشورهایی همچون چین، هند، پاکستان، افغانستان، عمان و حتی روسیه چشم به ظرفیتهای چابهار دوختهاند و این بندر آماده میزبانی از سرمایهگذاران و تجار منطقه است.
وی همچنین با اشاره به اتصال پیشروی راهآهن چابهار–زاهدان به شبکه ریلی کشور، این پروژه را گامی مهم در تسهیل دسترسی کشورهای آسیای میانه به اقیانوس هند دانست.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز در این دیدار گزارشی از توانمندیهای بندر شهید بهشتی ارائه کرد و گفت: این بندر با برخورداری از زیرساختهای پیشرفته تخلیه و بارگیری، آماده پذیرش کشتیهای تجاری و کانتینری و ایفای نقش مؤثر در ترانزیت منطقهای است.
قاسم عسکری نسب افزود: بندر چابهار بندری مهم، راهبردی و اقیانوسی کشور به شمار میرود که میتواند پذیرای کشتیهای پهن پیکر باشد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ محدودیت و کسری به لحاظ ظرفیت در این بندر وجود ندارد، گفت: در حال حاضر بندر چابهار ۸.۵ میلیون تُن ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل بنادر است سیستان و بلوچستان، در پایان نشست، دو طرف بر ادامه مذاکرات کارشناسی و برنامهریزی برای تبادل هیئتهای اقتصادی و تجاری به منظور عملیاتیسازی توافقات تأکید کردند.
انتهای پیام