کد خبر : ۵۰,۹۶۲
۲۰ مهر ۱۴۰۱ ۱۹:۵۵
معاون اقتصادی استاندار قزوین گفت: استان قزوین فرصت بی‌نظیری در صنعت دانش بنیان دارد و پیشران استان قزوین تحول دانش‌بنیان و سرمایه است. یعنی فرصت اصلی و محور ما برای توسعه، استقرار شرکت‌های پاک دانش‌بنیان است.
میثم پیله فروش در چهاردهمین اجلاس سیاست‌گذاری معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری منطقه چهار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که امروز چهارشنبه بیستم مهرماه ۱۴۰۱ در سالن آینده پژوهی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به مسائل آب، پسماند و نیروی‌ کار به‌عنوان سه چالش اصلی استان قزوین اظهار کرد: این مسائل باید در اولویت حل توسط دستگاه‌ها و نهادهای دانشگاهی قرار گیرد.
 
 وی در تشریح معضل آب استان قزوین گفت: به‌زودی کانال انتقال آب آبیک برای شرب تا قزوین و تاکستان انجام می‌شود، منبع تامین آب شرب حق‌آبه کشاورزی استان از سد طالقان است. سه سال آینده این ۱۵۰ میلیون متر مکعب آبی که در یکی از بزرگ‌ترین و مدرن‌ترین کانال‌های کشاورزی ایران برای کشاورزی قزوین تخصیص یافته دیگر نخواهد بود و کشاورزی استان سه سال فرصت دارد برای مواجهه با این بحران تصمیم‌گیری کند.
 
معاون اقتصادی استاندار قزوین با بیان اینکه قزوین ۱۹ شهر، شهرک و ناحیه صنعتی دارد و از لحاظ تعداد واحدهای صنعتی صاحب جایگاه پنجم در کشور است، افزود: قزوین تقریباً تصفیه‌خانه‌ای جز محل در حال انهدام شهرستان البرز ندارد و هنوز هیچ تمهیدی برای برگشت آب به واحدهای صنعتی صورت نگرفته است؛ خوشبختانه واحدهای صنعتی به تعداد زیاد در حال گسترش است اما الان به مرحله‌ای رسیدیم که کشورهای صنعتی با آن مواجه شدند و ما هنوز تدبیری برای آن نداریم بنابراین حتماً باید برای پساب‌ها و پسماندهای صنعتی و غیرصنعتی تدبیری بیندیشیم.
 
 وی در ادامه و در توضیح مسئله نیروی کار ماهر گفت: صنایع به‌دنبال نیروی کار ماهر هستند. به جرئت می‌توان گفت با توجه به واحدهای صنعتی، کشاورزی و پتانسیل گردشگری و حمل و نقلی که در استان قزوین وجود دارد کسی که مهارت کافی داشته باشد یک هفته‌ای کار مناسب خود را پیدا خواهد کرد و مزید امتنان است که نرخ بیکاری قزوین معمولاً یک تا ۲ درصد زیر نرخ بیکاری کشور و مشارکت آن چهار درصد بالای کشور است؛ یعنی در نرخ بیکاری قزوین هفت درصد از بقیه کشور کمتر هستیم اما این فقط برای نیروی کار ماهر است.
 
پیله‌فروش تصریح کرد: با توجه به نیاز صنایع، سیل نیروی کار ماهر از سایر استان‌ها به سوی قزوین در حال حرکت است که این خوبی‌ها و بدی‌های خود را دارد.
 
دانشگاه باید نیروی کار ماهر تربیت کند
 
وی ادامه دارد: مزایای آن رشد اشتغال و سرمایه‌گذاری و صنعت در استان است و معایب آن جوان‌های همشهری و هم‌استانی ما هستند که نمی‌توانند مهارت کافی برای جذب در صنعتی که به سرعت در حال دانش‌بنیان شدن است را کسب کنند و بیکار می‌مانند، تحصیلات دانشگاهی دارند و حاضر به انجام مشاغلی که از نظر آنها سخت است نیستند.
 
معاون اقتصادی استاندار قزوین عنوان کرد: تدبیری اندیشیده شده که سازمان فنی حرفه ای با استفاده از پتانسیل خالی دانشگاه‌های غیر انتفاعی و دانشگاه آزاد در جهت تربیت نیروی کار ماهر برای مشاغل آینده استفاده کرده و پول آن را از صنعت، دولت و کارآموزان بگیرد؛ در حال حاضر در کنار واحدهای دانشگاهی مهارت آموزی هم اتفاق می‌افتد اما با تحولات بازار کار بسیار فاصله دارد و نتیجه آن بیکاری جوانان تحصیل کرده است.
 
پیله‌فروش با اشاره به اینکه در آموزش مهارت، نقش دانشگاه بی‌بدیل است، متذکر شد:  اگر دانشگاه نتواند نیروی کار ماهر را برای کشاورزی و صنعتِ در حال تحول تربیت کند، فقط بر خیل بیکاران جامعه افزوده است، که حاضر به انجام مشاغل سخت نیستند و سرباری برای خانواده می‌شوند.
 
وی با اشاره به حوادث اخیر کشور خاطرنشان کرد: این جوان‌های بیکارند که به اغتشاشات کف خیابان ملحق می‌شوند و با مسائل سیاسی گره می‌خورند. اگر می‌خواهیم کف خیابان را در وقایع اخیر جمع کنیم باید دانشگاه درست شود و نیروی کار مورد نیاز صنعت را تربیت کند.
 
این مسئول اظهار کرد: از چالش‌های عمده‌ای که در سند تحول دولت مردمی به آن اشاره شده می‌توان به سهم پایین ارزش محصولات و خدمات دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی، سهم پایین صنایع و بنگاه‌های بزرگ در هزینه کرد تحقیق و توسعه و نیز به مواجهه منفعلانه و غیرهنگام با فرصت فناوری‌های نوظهور و الگوهای نمونه کسب و کاری در کشور اشاره کرد.
 
وی همچنین در رابطه با راهبردهای مختلفی که در سند تحول دانش‌بنیان برای دستگاه‌ها و دانشگاه‌ها تکلیف شده تا بتوان از این چالش‌های پیش‌رو به سلامت عبور کرد، عنوان کرد: کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در فناوری موضوعی و اولویت‌دار، اهرمی کردن مشوق‌های دولتی از شرکت‌های بزرگ و جهت‌دهی حمایت‌های مالیاتی و مالی برای افزایش بهره‌وری در صنایع از نمونه‌های این راهبردهاست.
 
استانداردهای داخلی تعریف کنیم
 
پیله فروش افزود: طبق راهبردهای سند تحول دانش‌بنیان، ما باید به‌جای استفاده از استانداردهای بین‌المللی برای خود استانداردهای داخلی تعریف کنیم و معطل صدور گواهینامه فنی از سوی اروپاییان نباشیم و در کشور صاحب آزمایشگاه مرجع شویم. این سطح از توان فنی و دقیق در کشور وجود دارد که می‌تواند مرجعیت استانداردسازی و کیفیت سازی در داخل کشور باشد.
 
وی خاطرنشان کرد: ما دستگاه‌های اجرایی باید مطالبه‌ی نوآوری داشته باشیم و از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک بخواهیم. استان قزوین فرصت بی‌نظیری در صنعت دانش بنیان دارد و پیشران استان قزوین تحول دانش‌بنیان و سرمایه است. یعنی فرصت اصلی و محور ما برای توسعه، استقرار شرکت‌های پاک دانش بنیان است.
 
معاون اقتصادی استاندار قزوین در تشریح شرایط ویژه استان قزوین گفت: یک درصد مساحت کل کشور به استان قزوین اختصاص دارد و یکی از چهار دشت حاصلخیز کشور دشت قزوین است که با خاک درجه یک اجازه تغییر کاربری به آن داده نمی‌شود و این بزرگترین پتانسیل استان قزوین است که فقط صنایعی که آلایندگی آن‌ها زیر سه درصد باشد و صنایع دانش بنیان اجازه استقرار در آن را دارند.
 
پیله‌فروش در پایان خاطرنشان کرد: وجود ۳۰۰۰ واحد صنعتی و دانشگاه‌های مطرح کشوری، پتانسیلی بی‌نظیر برای تحول دانش بنیان صنعت در قزوین است که باید با هوشیاری سرمایه و شرکت‌ها و صنایع را به سمت آن‌ها هدایت کرد.
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید