کد خبر : ۳۳,۰۲۷
۲۷ مرداد ۱۴۰۰ ۲۳:۰۲
یکی از کهن ترین روایت عزاداری‌ها که وجود دارد مربوط به جزیره خارگ است
خارگ نیوز: پژوهشگر موسیقی نواحی با بیان اینکه سنج و دمام اولین نشانه موسیقی عزادارای در بوشهر است افزود: استفاده از سنج و دمام برای عزاداری‌ها حدأقل یک سابقه سه هزار ساله دارد.
به گزارش خارگ نیوز، عبدالرضا مجدی پژوهشگر موسیقی نواحی درباره موسیقی عزاداری در بوشهر گفت: خط ساحلی جنوب کشور از نظر موسیقایی وحدت بسیار زیادی دارد و مردم بوشهر و هرمزگان و بندرعباس نیز به ویژگی‌های آوازی و سازی خاص خودشان قائلند.
 
وی با بیان اینکه سنج و دمام اولین نشانه موسیقی عزادارای در بوشهر است افزود: استفاده از سنج و دمام برای عزاداری‌ها حدأقل یک سابقه سه هزار ساله دارد.
 
پژوهشگر موسیقی نواحی درمورد نوع عزاداری‌ها در بوشهر اظهارکرد: روضه خوانی در گذشته بوشهر به شیوه خواندن «روضه الشهدای کاشفی» بوده که امروزه کمرنگ تر شده اما در نوع خودش بسیار جالب و متفاوت است.
 
مجدی با اشاره به اینکه خانم‌های بوشهری نیز در عزاداری‌های سیدالشهدا (ع)، مجالس ویژه خود را دارند گفت: نوحه خوانی توسط خانم‌ها در بوشهر بسیار جالب است، نمونه آن هم نوحه حضرت علی اصغر (علیه السلام) است که با تیتراژ سریال «مختارنامه» معروف شد.
 
پژوهشگر موسیقی نواحی بیان اینکه سابقه و قدمت این نوع عزاداری‌ها زمان آل بویه برمی گردد گفت: کهن ترین روایتی که از این نوع عزاداری‌ها وجود دارد در جزیره خارک است.
 

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید