خارگ نیوز: بیست و چهارمین برنامه پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلیوپی) کودکان همزمان با سراسر کشور در بوشهر آغاز شد.
به گزارش خارگ نیوز، هر سال از اول آبان به مدت یک ماه برنامه تنبلی چشم (آمبلیوپی) برای کودکان سه تا 6 سال با هدف کاهش شیوع تنبلی چشم وسایر اختلالهای بینایی با تشخص و درمان بهموقع بیماری در سنین طلایی یعنی زیر 5 سالگی اجرا میشود.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان بوشهر روز چهارشنبه در آغاز برنامه تنبلی چشم گفت: این برنامه در 10 پایگاه دائمی و 120 پایگاه غیر دائمی سنجش بینایی در مهدهای کودک و مراکز بهداشتی و درمانی در استان اجرا میشود.
علیرضا حاجیونی افزود: انتظار میرود امسال۷۰ هزار کودک در استان بوشهر در برنامه پیشگیری از تنبلی چشم غربالگری شوند.
وی اظهار کرد: سن ۳ تا ۶ سال بهترین سن برای تشخیص بیماری تنبلی چشم کودکان است با توجه به اینکه این بیماری برای خانوادهها قابل تشخیص نیست مراجعه آنها به پایگاههای ثابت و سیار برای تشخیص به موقع ضروری است.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان بوشهر ادامه داد: با شناسایی بهموقع، ارجاع به مراکز درمانی و مداخله جراحی، بیماری تنبلی چشم در سطحهای مختلف قابل تشخیص و درمان است و امکان بهبودی را برای بیمار امکان پذیر می کند.
حاجیونی گفت: نشانههای تنبلی چشم در سن سه تا 6 سال برای خانواده ها قابل تشخیص نیست و راحتترین مسیر برای شناسایی و تشخیص این بیماری مراجعه به پایگاهها و مراکز بینایی سنجی است.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان بوشهر گفت: سال گذشته ۳۸ هزار و ۱۲۸ کودک در استان زیرپوشش برنامه تنبلی چشم قرار گرفتند که از این تعداد، هزار و ۳۲۷ کودک بهعنوان بیمار شناسایی شد.
محمد غلامی ادامه داد: ۹۱۷ کودک در سال گذشته به اپتومتریست ارجاع و تعداد ۱۷۵ نفر آمبلیوپ تشخیص داده شد.
وی عنوان کرد : سال گذشته مبلغ ۳۰ میلیون تومان کمک هزینه عینک برای کودکانی که خانوادههای آنان کم درآمد بودند و هفت میلیون و 500 هزار تومان در قالب برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بهعنوان کمک هزینه عمل جراحی اختصاص داده شد.