خارگ نیوز: مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: اجرای طرحهای توسعهای و برنامه ریزی برای پایداری شبکه برق در دولت تدبیر و امید سبب شد تا پیک بار و اوج مصرف تابستانهای گرم و سخت این استان بدون خاموشی سپری شود.
به گزارش خارگ نیوز، اردشیر مذکوری افزود: در سالهای ۹۸ و ۹۹ با حمایت مسئولان ارشد استان بوشهر و همکاری مردم و دستگاههای اجرایی و ساز و کارهای اندیشیده شده از جمله تغییر ساعت کار اداری و تلاش کارکنان و متخصصان صنعت برق که با از خودگذشتگی اجازه ندادند هیچ خانه و شفاخانهای بی برق شود.
وی ادامه داد: در تابستان امسال با استفاده از ظرفیت های مدیریت مصرف و طرح های پاسخگویی بار از جمله تغییر ساعت های اداری و مدیریت مصرف بخش های صنعتی و کشاورزی ۱۸۰ مگاوات صرفه جویی در مصرف برق انجام شد که معادل بیش از ۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری دربخش تولید است که در این شرایط اقتصادی، بسیار سخت است.
مذکوری گفت: این صرفه جویی ملی با همت مردم و دستگاههای اجرایی در استان بوشهر انجام شد و این همان مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است که با محدودیتهای اقتصادی و تحریمهای ظالمانه برای تقویت منافع ملی محقق شد.
وی با اشاره به شرایط خاص تابستان امسال اضافه کرد: مطابق گزارش هواشناسی تابستان امسال گرمترین تابستان در ۳۰ سال گذشته است براین اساس گرما به طور میانگین ۳ تا ۴ درجه نسبت به میانگین بالاتر است و به ازای هر یک درجه گرما در استان بوشهر معادل ۵۰ مگاوات به مصرف برق اضافه میشود.
مذکوری اظهار داشت: در این ارتباط در حوزه توسعه طرحهای مدیریت بار دولتی و دیماندی با تغییر ساعت اداری در هفته ۱۹ و ۲۰ ساعت، کاهش ساعت اداری به ساعت ۱۱ و حتی تعطیلی یک روزه ادارهها کاهش مصرف ۴۰ مگاواتی را در حوزه اداری شاهد بودیم.
به گفته مذکوری شرایط خاص کرونایی، خانه نشینی مردم، استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی، زیر بار رفتن تمام دستگاههای مراکز درمانی موضوع بسیار مهم و حیاتی بود که باعث رشد مصرف شد اما با برنامه ریزی دقیق و تعامل مشترکان در حوزه کاهش بار اداری و صنعتی درحال پشت سر گذاشتن تابستان سخت امسال، به بهترین نحو هستیم.
وی از صنایع موجود در شهرکهای صنعتی، شهرکهای شیلاتی، مزارع پرورش میگو و بخش کشاورزی که به نحوی ساعت کار خود را به غیر از ساعت پیک مصرف تغییر دادند قدردانی کرد و گفت: با همت بخشهای مختلف و پشتیبانی مردم امسال اخلاق صحیح مصرف در استان بوشهر شکل گرفت.
مذکوری گفت: ۶هزار و ۴۰۰ تفاهم نامه با مشترکان دیماندی و پیکسایی در استان بوشهر منعقد شد که این میزان نسبت به سال گذشته ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.
عملکرد ۴۱ سال تلاش صنعت برق استان بوشهر در بخش توزیع
مذکوری اضافه کرد: در شرایط کنونی این شرکت در راستای ماموریت تامین برق مطمئن و پایدار مشترکین استان با بهره مندی از ۱۶ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف و ۱۸ هزار دستگاه پست هوایی و زمینی با ظرفیت چهار هزار و ۲۰۰ مگاولت آمپر وظیفه برقرسانی به ۴۸۶ هزار مشترک استان را برعهده دارد که ۶۸ درصد مشترکین در تعرفه خانگی، ۱۳ درصد عمومی، هشت درصد تجاری، ۶ درصد کشاورزی، سه درصد صنعتی و ۲ درصد روشنایی معابر است.
وی اضافه کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر در زمان حاضر ۴۸۶ هزار مشترک دارد که مصرف سالانه انرژی این مجموعه از مشترکان هشت هزار و ۲۲۳ میلیون کیلووات ساعت وحداکثر پیک باریکه امسال برای کل استان رقم خورده ۲هزار و ۸۱ مگاوات بوده است.
همچنین تاسیسات روشنایی استان بوشهر ۲۴۰ هزار دستگاه است که روشنایی معابر را تامین میکنند.
مذکوری اظهار داشت: ظرفیت بخش توزیع نسبت به ابتدای انقلاب ۱۲ برابر و تعداد روستاهای برقدار شده استان بوشهر هفت برابر است طوریکه در زمان حاضر همه روستاهای بالای ۱۰ خانوار معادل ۵۴ هزار خانوار در این استان برقدار شدهاند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: بر این اساس ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۹.۷ جمعیت روستایی استان بوشهر از برق برخوردار شدهاند، این در حالی است که نرخ جهانی برخورداری از برق جمعیت شهری ۹۶ درصد و روستایی ۷۹ درصد است، این موضوع نشان میدهد به برکت انقلاب اسلامی در مقایسه با کشورهای توسعه یافته در دسترسی مردم به برق پیشگام هستیم.
افزایش مشترکان برق در دولت تدبیر و امید
مذکوری اضافه کرد: افزایش ظرفیت در بخش شبکه توزیع برق در استان بوشهر اکنون نسبت به سال ۹۲، ۴۰ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر ادامه داد: با برقرسانی به ۱۳ روستا تعداد خانوارهای روستایی برقدار شده در هفت سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است بر این اساس شمار روستاهای برقدار شده استان به ۶۱۸ روستا رسیدهاست.
وی با اشاره به اینکه استان بوشهر در بخش احداث شبکه فشار ضعیف و متوسط در هفت سال گذشته ۳۵ درصد رشد داشته است، ادامه داد: تعداد مشترکان برق استان بوشهر نسبت به سال ۹۲، ۴۳ درصد رشد نشان میدهد.
تولید برق خورشیدی خدمت بی سابقه دولت در استان بوشهر
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: با عزم و اراده دولت تدبیر و امید ۲۰ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۶۲۲ کیلووات در استان راه اندازی شده است، این در حالی است که تا قبل از سال ۹۲ هیچ نیروگاه خورشیدی در استان بوشهر وجود نداشت اما امروز با وجود همه تحریمها و مشکلات اقتصادی تعداد قابل توجهی نیروگاهخورشیدی در این استان راه اندازی شدهاست.
وی بیان کرد: ۵۰۰ کیلو وات از ظرفیت نیروگاههای خورشیدی در شهرستان دشتی راهاندازی شدهاست و امروز این شهرستان به عنوان قطب انرژی خورشیدی استان بوشهر به شمار میرود.
مذکوری ادامه داد: تا قبل از سال ۹۲ هیچ ظرفیت نیروگاهی در مقیاس کوچک (DG) در استان بوشهر وجود نداشت اما امروز با تلاش های انجام شده در دولت تدبیر و امید ۴.۵ مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک در شهرستان بوشهر نصب و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
مذکوری به ارتباط تنگاتنگ هر سه حوزه تولید، انتقال و توزیع اشاره کرد و افزایش طول شبکه انتقال را نسبت به سال ۹۲ در استان بوشهر ۳ درصد، طول شبکه فوق توزیع ۲۴ درصد، ظرفیت ترانسفورماتورهای انتقال ۲۳ درصد، ظرفیت ترانسفورماتورهای فوق توزیع ۲۲ درصد و تعداد مشترکان برق منطقهای درسطح انتقال و فوق توزیع را نسبت به سال ۹۲، در استان بوشهر ۴۵ درصد عنوان کرد.
به گفته وی بخش تولید برق نیز نسبت به سال ۹۲، در استان بوشهر ۸ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: در راستای اهمیت نیرورسانی و تامین برق مطمئن و پایدار مشترکان بخش توزیع صنعت برق، طرحهای توسعهای اصلاح و بهینه سازی شبکه، کاهش تلفات برق، افزایش قدرت مانور، برق رسانی به مشترکان و روستاهای فاقد برق، بهسازی اتصالات شبکه و اتوماسیون سیستمهای توزیع در قالب پروژه های متنوعی ازابتدای سال ۹۸ تاکنون در استان اجرا شدهاست.
مذکوری ادامه داد: تاسیس ۲۰ نیروگاه خورشیدی از دستاوردهای مهم وزارت نیرو در استان بوشهر است و در ادامه توسعه این فرایند نصب یک نیروگاه ۲ مگاواتی در شهرستان دشتی از جمله برنامههای شرکت توزیع نیروی برق در استان بوشهر است.
به گفته مذکوری برق رسانی به روستاهای صعب العبور و مناطق کوهستانی با راهاندازی نیروگاههای خورشیدی از جمله برنامههای شرکت توزیع نیروی برق در استان بوشهر است و در همین راستا تاکنون ۶ روستای استان با این نیروگاهها برق رسانی شدهاند.
وی ادامه داد: همچنین دستگاههای اجرایی نیز باید درصدی از بار مصرفی خود را از پنلهای خورشیدی تامین کنند که در زمان حاضر شرکت توزیع نیروی برق استان با نصب یک پنل در محل این شرکت ۱۳.۵ کیلو وات برق تولید میکند.
وی ساماندهی برق جزایر استان شامل جزیرههای فارسی و خارگ، اجرای پروژه سیم به کابل به مقدار ۶۰۰ کیلومتر، استمرار کاهش انرژی توزیع نشده، نصب کنتورهای هوشمند، ادامه اصلاح و بهینه سازی و طرحهای توسعهای شبکه برق استان، حفظ پایداری شبکه از دیگر برنامههای شرکت توزیع نیروی برق استان در سال جاری عنوان کرد.
فعالیت استارتاپی در حوزه مدیریت مصرف
وی ادامه داد: تیمی به نام حافظان انرژی به صورت پایلوت در پنج نقطه از استان بوشهر شامل ۲ روستا و یک شهرک به منظور ترویج و فرهنگ سازی مدیریت مصرف تشکیل شد که منجر به مشارکت ۵۲ درصدی مشترکان در طرح و کاهش مصرف برق به میزان ۲۰ درصد طی یک دوره شد.
مذکوری گفت: در این طرح راهکارهای ساده از جمله کاهش درجه کولر از ۱۸ به ۲۴، انتقال استفاده از وسایل پرمصرف به ساعت غیر اوج مصرف، استفاده حداکثری از روشنایی طبیعی باعث کمک به تامین برق وکاهش هزینه برق مصرفی شد.
مذکوری یادآور شد: طراحی و پیاده سازی این ایده در استان بوشهر صورت گرفت که در گام نخست بصورت پایلوت بود منجر به مشارکت ۵۲ درصدی مشترکان و کاهش مصرف برق به میزان ۲۰ درصد در یک دوره شد، این درحالی است که نرخ جهانی مشارکت و کاهش مصرف در دنیا به ترتیب ۳۰ و ۳ درصد است.
مذکوری گفت: این نشان میدهد در میان گذاشتن صادقانه مشکلات با مردم به همکاری آنها در این حوزه می انجامد، همانگونه که در شرایط دشوار کرونایی شاهد همدلی مردم در تمام بخشها و همچنین در حوزه تامین برق پایدار بودیم.
مذکوری با اشاره به اجرای طرح ملی و ایده جدید مدیریت مصرف برق از طریق بازی وار سازی آموزشی با مشارکت مردمی گفت: هدف از اجرای این طرح انتقال برخی مفاهیم به کودکان و نوجوانان است که در فاز نخست ۲۳۰ نفر از کارکنان این شرکت و خانواده آنها شرکت کردند و در فاز دوم خانواده صنعت آب و برق استان و در فازهای بعدی برای همه مشترکان اجرا میشود.
اجرای خدمات سبز در صنعت برق بوشهر
به گفته مذکوری برای توسعه دولت الکترونیک و حفظ سلامتی مردم از ابتدای مهر ۹۹، خدمات سبز ارائه میشود که براین اساس ۴۰ خدمت شامل خدمات فروش، پس از فروش و درخواستهای مردم به صورت غیر حضوری انجام میشود و در فاز دوم این طرح خدمات سبز به ۸۲ مورد افزایش مییابد.
وی یادآور شد: اجرایی شدن طرح خدمات سبز درحالی است که طرح ملی قبض سبز به عنوان یکی از طرحهای موفق اجرایی و مهم استان بوشهر در مهرماه سال ۹۸ به اجرا درآمد و دیگر ماموری برای توزیع قبض برق به خانههای مردم مراجعه نمیکند.
مذکوری گفت: قبضهای مصرفی مشترکان در قالب پیامک به آنها اعلام میشود و با وجود این مشترکان می توانند با وارد کردن شناسه قبض خود در پرتال شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر قبض مصرفی خود را مشاهده و چاپ کنند.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح ملی قبض سبز از قطع ۱۲ هزار اصله درخت جلوگیری میشود، افزود: مزایای زیست محیطی، منافع ملی، تکریم و حفظ آرامش مردم به خصوص در این شرایط کرونایی از جمله مزایای طرح ملی قبض سبز است، همچنین از منافع اجرای این طرح از سال ۹۸ تاکنون می توان به خریداری۱۲ هزار بسته آموزشی برای دانش آموزان کمتر برخوردار اشاره کرد.
وی گفت: در زمان حاضر بخشی از کنتورهای دیماندی به صورت مکانیزه شده و مستقیم قابل رصد کردن است که در حوزه دیگر مشترکان نیز در دستور کار قرار دارد، علاوه براین در شرایط اپیدمی کرونا، طرح خود اظهاری کنتور از طریق پورتال شرکت توزیع برق استان بوشهر در دسترس مشترکان قرار دارد.
سهم بوشهر در پویش سراسری هر هفته الف ب ایران
پویش سراسری هر هفته الف ب ایران با هدف اجرای طرحهای توسعهای از سال ۹۸ توسط صنعت برق کشور و به منظور آبادانی ایران اسلامی در حوزه ساخت و سازها آغاز به کار کرد که در سال جدید حوزه ساز و کارها را نیز شامل میشود.
به گفته مذکوری در بخش ساخت و سازها با توجه به اهمیت برق رسانی و تامین برق از ابتدای سال ۹۸ تاکنون با وجود تنگناهای اقتصادی، تحریمهای ظالمانه و شرایط کرونایی ۱۵۰ پروژه با ۱۵۵ میلیارد تومان اعتبار در استان بوشهر اجرا شدهاست.
وی یادآور شد: براین اساس ۶۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط، ۷۳۵ دستگاه پست هوایی و زمینی فشار متوسط و هشت هزار دستگاه چراغ روشنایی معابر در راستای توسعه و بهبود سیستمهای روشنایی احداث شده است، علاوه بر این با تامین برق مشترکان جدید و ظرفیت سازی در حوزه صنعتی، کشاورزی و خانگی ۲۳ هزار مشترک جدید به خانواده مشترکان صنعت برق استان بوشهر اضافه شدهاست.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: از دیگر نکات مهم اینکه شمار مشترکان برق استان در حوزه صنعتی ۱۹ درصد و در حوزه کشاورزی ۱۵ درصد رشد داشته است و در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال جهش تولید نامگذاری شده اجرای این پروژهها بیانگر مولد بودن استان بوشهر است.
مذکوری در بخش ساز و کارها به ارتقای درجه شرکت توزیع نیروی برق استان از ب+ به الف، سامانه اطلاعات مکانی GIS در حوزه فشار ضعیف، طراحی و پیاده سازی ساختار GIS، ایجاد تحول در فرآیندهای ارائه خدمت، بهره مندی از فناوریهای نوین، کاهش خاموشی ۱۰ درصدی، استفاده از ظرفیت استارت آپی برای نخستین بار در کشور برای مدیریت مصرف (کاهش ۱۰مگاوات)، شست و شوی تأسیسات در معرض آلودگی به روش خط گرم به میزان هفت هزار کیلومتر در چهار ماه تابستان، هوشمندسازی شبکه توزیع و مرکز دیسپاچینگ اشاره کرد.
وی افزایش قدرت مانور در شبکه توزیع، سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی حوادث شبکه و مدیریت بار، راه اندازی سیستم مانیتورینگ همه فیدرهای ۲۰ کیلوولت و بار مصرفی کل پست های فوق توزیع استان، آگاه سازی مشترکان به منظور رعایت الگوی مصرف، طراحی، تدوین، اجرای ساز و کار طرح پاسخگویی بار در مرکز دیسپاچینگ، استفاده از ایده های جدید و ظرفیت استارتاپها را از دیگر دستاوردها در این حوزه عنوان کرد.
وی ضمن تشکر از اصحاب رسانه به عنوان یکی از بازوهای کمک رسان اصلی صنعت برق، بر شکل گیری نوعی اخلاق صحیح مدیریت مصرف به ویژه با توجه به فرهنگ اسلامی-ایرانی مردم شریف استان بوشهر صحه نهاد.
وی با تقدیر از تلاشهای استاندار بوشهر برای اجرای هر چه بهتر طرح مدیریت مصرف تابستان سال ۱۳۹۹، از دست اندرکاران صنعت برق کشور به عنوان تلاشگران خاموش در کنار کادر درمان در ایام کرونا یاد کرد.
جوان شدن عمر ناوگان عملیاتی صنعت برق بوشهر
وی در اشاره به دیگر فعالیتهای صورت گرفته شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر در بخش ساخت و سازها افزود: برای نوسازی ناوگان عملیاتی با ۵.۵ میلیارد تومان اعتبار، ۴ دستگاه کامیون بالابر عملیاتی، یک دستگاه کامیون جرثقیل دار عملیاتی و یک دستگاه کامیون مجهز به مقره شوی تامین شد و به این وسیله عمر ناوگان عملیاتی استان هفت سال جوان تر شد که این مهم ارتقای سطح عملکرد شرکت در ارائه خدمات برق مطمئن و پایدار به مشترکان را در پی داشته است.
مذکوری توسعه زیر ساخت فناوری اطلاعات با هدف افزایش امنیت سایبری، برقرسانی به ایستگاه پمپاژ آب نخیلات دالکی و شبانکاره، زیرپوشش قرار گرفتن ۲هزار و ۴۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی برای آبیاری قطرهای، احداث ساختمانهای اداری برای تکریم ارباب رجوع ( ساختمانهای بوشهر، تنگستان و دیر) و بازسازی شبکههای فرسوده را از جمله پروژهها شاخص در حوزه ساخت و سازها عنوان کرد.
وی با اشاره به تبدیل ۶۰۰ کیلومتر از شبکه سیمی به کابل خود نگهدار گفت: در این حوزه ۳۵ درصد شبکه برق استان بوشهر تبدیل به کابل خود نگهدار شدهاست و با توجه به شرایط اقلیمی استان بوشهر و ضرورت و اهمیت افزایش ایمنی شهروندان، جلوگیری از سرقت و کاهش تلفات، تبدیل شبکه سیمی به کابل خود نگهدار از جمله برنامههای این شرکت در سال جاری است.
وی یادآور شد: یکی از شاخصهای پایداری شبکه برق کاهش خاموشی و انرژی توزیع نشده به مشترک در سال است که از سال ۹۲ تا سال ۹۸، ۷۲ درصد کاهش خاموشی برای استان بوشهر ثبت شده است، براین اساس نرخ خاموشی هر مشترک حدود هفت دهم دقیقه در روز معادل ۲۹۰ دقیقه در سال، ناشی از تعمیر و نگهداری و حوادث در شبکه است که از نصف میانگین کشوری هم پایین تر است.
تبدیل ۳۶۰۰ انشعاب غیرمجاز به مجاز در استان بوشهر
مذکوری گفت: بیشترین مشترکان غیر مجاز در مناطق حاشیه نشین قرار دارند که تاکنون سه هزار و ۶۰۰ انشعاب غیر مجاز در استان بوشهر به مجاز تبدیل شدهاست و این شرکت در حال تبدیل و تعیین وضعیت دیگر انشعابهای غیر مجاز است.
وصول مطالبات پیش نیاز گسترش خدمت رسانی به مردم
وی یادآور شد: میزان بدهی مشترکان به شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر ۲۳۰ میلیارد تومان است که ۵۰ درصد این بدهیها در حوزه دستگاههای اجرایی استان است که در صورت همکاری و پرداخت آن امکان اجرای پروژهها و خدمات رسانی بهتر به مشترکان فراهم میشود.
افتتاح ۱۰ پروژه برق رسانی درهفته دولت
مذکوری اضافه کرد: در هفته دولت امسال ۱۰ پروژه برقرسانی با ۱۰۳ میلیارد و ۵۷۳ میلیون ریال اعتبار در استان بوشهر افتتاح شد.