کد خبر : ۷۲,۲۸۰
۲۰ خرداد ۱۴۰۳ ۱۱:۰۶
یک رسانه آمریکایی گزارش داد، بایدن در را به روی ورود اوکراین به ائتلاف ناتو بسته نگه داشته چون این اتفاق منجر به تضعیف شانس این رئیس‌جمهور آمریکا برای کسب پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ می‌شود.
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا چند روز پیش در مصاحبه با مجله «تایم» اظهار کرد حاضر به پشتیبانی از «ناتویی‌شدن اوکراین» نیست و افزود زمانی که در مقام معاون رئیس‌جمهور آمریکا به اوکراین سفر کرد، شاهد «فسادی چشمگیر» در آنجا بود. بایدن در ادامه این مصاحبه بیان داشت: «ناتو به معنی صلح نیست.»
 
او گفت: «برای صلح (در اوکراین) باید اطمینان حاصل کرد روسیه هرگز اوکراین را اشغال نکند.»
 
به نوشته روزنامه آمریکایی «بیزنس اینسایدر»، به نظر می‌رسد جو بایدن یک خط قرمز را برای به عضویت درآمدن اوکراین در ائتلاف ناتو تعیین کرده است. بیزنس اینسایدر گزارش داد، این مصاحبه بایدن همچون ضربه‌ای به مقام‌های اوکراینی است که دائما برای ورود سریع این کشور به ناتو بعد از خاتمه جنگ فشار وارد می‌آورند.
 
روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» هم چند روز قبل در گزارشی فاش کرد عدم پیشرفت در مسیر عضویت اوکراین در ناتو یک عامل بزرگ ایجاد تنش در روابط آمریکا-اوکراین شده است. اوکراین حالا چشم امید به اجلاس بعدی سران ناتو دارد که قرار است در بازه ۹-۱۱ ژوئیه در واشنگتن برگزار شود. کی‌یف تلاش دارد به عضویتش در ائتلاف ناتو بعد از جنگ قطعیت بیشتری ببخشد.
 
«جولیان اسمیت» سفیر آمریکا در ناتو ماه گذشته میلادی در مصاحبه‌ای دعوت از اوکراین برای عضویت در ناتو در جریان اجلاس این ائتلاف در ماه ژوئیه را بعید دانسته و احتمال وعده دادن یک بسته امنیتی دیگر به کی‌یف در جریان اجلاس که به گفته او نقش یک «پل» را برای این عضویت ایفا کند، مطرح کرد.
 
او ادامه داد: «این یک پل روشن و فولادین خواهد بود و ما هر آنچه که بتوانیم انجام خواهیم داد تا به دوستانمان در اوکراین کمک کنیم که گام به گام از روی این پل عبور کرده و سرانجام به عضویت برسند.»
 
به نوشته نشریه آمریکایی، امیدهای اوکراین برای عضویت در ناتو در صورتی که متحدان غربی از ارائه یک برنامه برای تسریع این عضویت امتناع کنند، کمرنگ خواهد شد.
 
«لئو لیترا» کارشناس شورای روابط خارجی اروپا به بیزنس اینسایدر گفت: «بایدن می‌خواهد برای عامه آمریکایی‌ها جا بیندازد که واشنگتن در این فرآیند شریک نمی‌شود، با این هدف که شانسش برای کسب دوباره پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری تضعیف نشود.»
 
لیترا با اشاره به مصاحبه چند روز پیش بایدن با مجله انگلیسی «تایم» بیان داشت: «هیچکس در ناتو و به‌ویژه در آمریکا خواستار آزمودن بند پنجم اساسنامه ناتو (درباره دفاع جمعی) نیست.»
 
بند پنجم اساسنامه ناتو با موضوع اصل دفاع جمعی، آمریکا و کشورهای غربی را به متعهد ساختن قوای نظامی خود به دفاع از اوکراین ملزم خواهد کرد. بیزنس اینسایدر نوشت که اوکراین باید به جای عضویت در ناتو به دنبال دریافت «تضمین‌های امنیتی»‌ برود.
 
اوکراین علاوه بر اعلامیه مشترک گروه هفت در جریان اجلاس ژوئیه سال گذشته ناتو در شهر ویلنیوس، ۱۵ توافق امنیتی دوجانبه را با کشورهای عضو ناتو امضا کرده است.
 
«استفان مایستر» رئیس برنامه شرق اروپا در شورای روابط خارجی آلمان به بیزنس اینسایدر گفت شکست ضدحمله اوکراین در تابستان سال گذشته یک هشدار بیدارباش برای متحدان کی‌یف بود. او اظهار کرد بسته‌های امنیتی که غربی‌ها به اوکراین متعهد شده‌اند قرار است به کی‌یف «پشتیبانی نظامی و امنیتی بلندمدت قابل اعتمادتر از سوی کشورهای عضو ناتو» را عرضه کند.
 
به نوشته بیزنس اینسایدر، برخی از مقام‌های اوکراینی معتقدند این تضمین‌ها «تغییردهنده بازی» هستند. «اولکساندر لیتویننکو» رئیس شورای امنیت اوکراین بعد از آنکه کی‌یف در ماه ژانویه یک توافق امنیتی را با بریتانیا امضا کرد، در مجله «اکونومیست» نوشت: «توافق‌ها با موضوع همکاری امنیتی به تدریج اوکراین را وارد فضای امنیتی غرب کرده، بدون آنکه حضور سربازان غربی در خاک اوکراین را ضروری سازد.»
 
او ادامه داد: «یک چنین توافق‌هایی پایه و اساس الحاق اوکراین به ناتو را ایجاد می‌کند که تصمیم مربوط به آن در سال ۲۰۰۸ در بخارست به دنبال استقبال این ائتلاف از نامزد شدن کی‌یف برای پیوستن به آن گرفته شد.»
 
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به بیزنس اینسایدر تایید کرد یک توافق امنیتی میان آمریکا-اوکراین در دست تدوین است.
 
«دیوید فان ویل» دستیار دبیرکل ناتو سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «یکی از پیشنهادات تایید شده که در جریان اجلاس امسال ناتو در ماه ژوئیه ارائه خواهد شد شامل عرضه یک توافق از سمت ناتو به اوکراین با موضوع گسترش همکاری در زمینه فن‌آوری‌های دفاعی و تبادلات اطلاعات در خصوص توانمندی‌های جنگ الکترونیک روسیه است.»
 
با این وجود استفان مایستر اظهار کرد عدم وجود تعهدات در زمینه کمک‌های نظامی باثبات برای اوکراین بعد از سال ۲۰۲۴ «چالش‌های پیش روی ناتو و متحدانش و شکاف‌ها در میان ناتو را منعکس می‌کند.»
 
او بیان داشت این بسته‌ها واکنشی به عدم وجود توافق در میان کشورهای عضو بر سر یکپارچه ساختن این ائتلاف هستند و هر یک از اعضای ناتو مجبور است بیشتر بر سر این که خودش از اوکراین حمایت بلندمدت به عمل بیاورد، برنامه‌ریزی کند.
 
به نوشته بیزنس اینسایدر، کارشناسان هشدار می‌دهند به‌رغم آنکه متحدان در ناتو به ابراز حمایت از اوکراین پرداخته‌اند اما تضمین‌های آنها به کی‌یف بدون دادن قول وعده عضویت کامل در ناتو، چندان موثر واقع نخواهند شد. «مایکل مک‌کی» یک تحلیلگر کانادایی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «تضمین‌های امنیتی برای اوکراین بدون عضویت این کشور در ناتو دروغ‌های فاحشی بیش نیستند.»
 
انتهای پیام

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید