عکسهای جدید موشک بزرگ «استارشیپ»، آن را پیش از سومین پرواز آزمایشی روی سکوی پرتاب نشان میدهند.
شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) برای سومین پرواز آزمایشی موشک غولپیکر «استارشیپ»(Starship) خود آماده میشود و این شرکت خصوصی پروازهای فضایی، عکسهای شگفتانگیزی را برای اثبات آن دارد.
به نقل از اسپیس، اسپیسایکس اخیرا دو مرحله موشک استارشیپ خود را به سکوی پرتاب در پایگاه «استاربیس»(Stabase) واقع در جنوب تگزاس رساند. اسپیسایکس این نقطه عطف را به صورت عمومی درآورد و سه عکس را از آن در حساب ایکس خود منتشر کرد.
عکسهای موشک بزرگ «استارشیپ» در آستانه سومین پرواز آزمایشی
اسپیسایکس در روز ۱۰ فوریه، دو مولفه شامل یک تقویتکننده بزرگ «سوپر هوی»(Super Heavy) و یک مرحله بالایی ۵۰ متری را روی پایه پرتاب مداری استاربیس قرار داد.
چنین کارهایی، بخشی از آمادهسازی سومین پرواز آزمایشی استارشیپ هستند که اسپیسایکس قصد دارد آن را در هفتههای آتی انجام دهد. انجام شدن پرواز استارشیپ مشروط بر این است که مجوز «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) به موقع ارائه شود.
مشخص نیست که اسپیسایکس چه زمانی این مجوز را دریافت کند. اداره هوانوردی فدرال آمریکا هنوز در حال بررسی اتفاقاتی است که طی دومین پرواز استارشیپ در نوامبر گذشته رخ دادند. استارشیپ به خوبی در آن ماموریت پرواز کرد و نقاط عطفی را مانند روشن شدن موتور فوق سنگین و جداسازی موفقیتآمیز مراحل موشک ثبت کرد اما هم استارشیپ و هم سوپر هوی در نهایت منفجر شدند و پرواز تنها هشت دقیقه پس از پرتاب به پایان رسید.
اولین پرواز استارشیپ که در آوریل گذشته انجام شد، با انهدام آن چهار دقیقه پس از بلند شدن به پایان رسید. آن وسیله نقلیه با مشکلاتی در مرحله اول خود روبهرو شد و دو مرحله آن طبق برنامه از هم جدا نشدند.
استارشیپ به گونهای طراحی شده است که به طور کامل و سریع قابل استفاده مجدد باشد و بتواند تا ۱۵۰ تن محموله را به مدار پایین زمین برساند. اسپیسایکس در حال توسعه این وسیله نقلیه است تا حضور بشر را در منظومه شمسی به ویژه مریخ گسترش دهد.
عکسهای موشک بزرگ «استارشیپ» در آستانه سومین پرواز آزمایشی
«ایلان ماسک»(Elon Musk) بنیانگذار و مدیرعامل اسپیسایکس روز شنبه در حساب ایکس خود نوشت: ما در حال ترسیم یک برنامه برای رساندن یک میلیون نفر به مریخ هستیم. تمدن تنها زمانی از فیلتر بزرگ تکسیارهای بودن عبور میکند که بشر بتواند روی مریخ زنده بماند؛ حتی اگر فضاپیماهای حامل مایحتاج از زمین به سوی آن نیایند.