کد خبر : ۲۹,۴۰۵
۹ خرداد ۱۴۰۰ ۱۵:۱۱
نشت ناتمام نفت در آب‎های خارگ
خارگ نیوز: نشت نفت یکی از سکو‌های نفتی در نزدیکی جزیره خارگ در روزهای اخیر باعث شد تا بار دیگر خلیج فارس رد لکه‌های سیاه را بر خود ببیند.
به گزارش خارگ نیوز، از روز جمعه؛ هفتم خرداد ماه که این اتفاق افتاده تاکنون مانند دفعات گذشته؛ از میزان دقیق این نشتی اطلاعی در دست نیست و فرهاد قلی‌نژاد؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در اینباره گفته «آلودگی نفتی ناشی از فعالیت سکو‌های نفتی سال‌ها است که در خلیج فارس رخ می‌دهد و اقدام‌های پیشگیرانه جدی گرفته نمی‌شود و یا کافی نیست زیرا شاهد اینگونه آلودگی‌ها به صورت پی‌در پی و گسترده هستیم».
 
 
به گفته او این اداره کل در سال‌های اخیر به ناچار پس از اخطاریه و مکاتبات فراوان، بر اساس وظایف ذاتی خود علیه آلوده‌کنندگان شکایت و خسارت‌های وارد آمده را برآورد کرده است و اکنون پرونده‌هایی در مراجع قضایی برای پیگیری جبران خسارت‌ها و بازسازی زیست بوم در حال رسیدگی است.
 
نشت نفت از سکوهای نفتی در سال‌های اخیر بسیار بالا بوده. نمونه اخیرش هم به اواخر اسفند ماه سال گذشته برمی‌گردد که لوله‌های حمل نفت از دریا به ساحل و در جزیره خارگ به مدت پنج روز نشتی دادند. همان زمان مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت که دلیل این نشتی شکستگی خطوط انتقال نفت از دریا به خشکی بوده و شرکت نفت فلات قاره و شرکت پایانه‌های نفتی و اداره کل بنادر و دریانوردی در حال بررسی و همچنین اقدام برای مهار و پاکسازی آلودگی دریا هستند.
 
این آلودگی همچنان بر پیکر خلیج فارس و جزیره خارگ باقی ماند و حالا شاهد نشت نفت دوباره‌ای هستیم. این در حالی است که هیچ سالی بدون نشت نفت به داخل آب نگذشته و بنا بر اعلام ضیاالدین الماسی، مدیرکل سابق دفتر مقابله و بررسی آلودگی‌های دریایی معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۹۸ شاهد ۱۵ حادثه نشت نفت بوده‌ایم.
 
علاوه بر این بر اساس اطلاعات دفتر بررسی و مقابله با آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از بهمن ۹۰ تا خرداد ۹۷ تعداد ۴۵ حادثه نفتی و نشت نفت در خلیج فارس و دریای عمان در آب‌های سرزمینی ایران رخ داده است که بر این اساس ۲۳ حادثه به شکلی مربوط به سکو یا خطوط لوله نفت ابوذر بوده است.
 
همچنین بر اساس آمار دریافتی از اداره کل حفاظت و ایمنی دریانوردی سازمان بنادر و دریانوردی از فروردین ۹۲ تا مهر ۹۷ تعداد ۱۴ حادثه نفتی و نشت نفت در خلیج فارس و دریای عمان توسط این سازمان شناسایی و رفع آلودگی شده است که بر این اساس ۷ حادثه مربوط به سکو یا خطوط لوله نفت ابوذر بوده است که باید به این آمارها؛ آمار سال ۹۹ و ۱۴۰۰ را هم اضافه کرد.

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید